Sell-Yo-Tattoos

Селейдин Хасанов се занимава с широк кръг от дейности, но от 8-9 години работи като професионален татуист. От 2020 има и собственото студио за татуировки – “Sell Yo Tattoos BG“. В свободното си време поддържа страниците си на РАПФЕН, където отразява различни събития и артисти от българската хип хоп сцена. Намираме работата му за интересна и решихме да го подложим на разпит.

GOLOKA: Как реши да се занимаваш с татуиране?

СЕЛЕЙДИН: Зарибих се, когато бях на 13. Братовчед ми правеше татуировки с ръчно изработената си машинка (тип “химикалка”, с малко моторче, струна от китара за игла и т.н.) в квартала и някак ми се прииска и на мен да си имам такава. Тааа, седнахме един ден да ме рисува, а аз следях целия процес, защото ми беше много интерсно. Той ми каза да си избера нещо от едно списание, избрах си и той директно започна да ме рисува. Забелязах, че не ми сложи шаблон или нещо подобно… директно започна да рисува по ръката ми с машинката… Гледам аз дизайна, който си избрах и това, което той ми рисува и виждам, че неговата версия няма нищо общо с картинката ?? и си казах: ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ МНОГО ПО-ДОБРО! Замълчах си… изкефих се на първата ми татуировка, но по-скоро гледах да запомня как е направена самата машинка на братовчед ми, за да мога си направя и аз. Не съм губил много време и още на другият ден си купих струна за китара и ТУШ и скоро сглобих мой собствен инструмент за татуиране. Постепенно започнах да татуирам мои близки и приятели. Първо с по-малки неща тип надписи, букви и т.н., докато един ден не се престраших да направя нещо по-сложно със светлосенки. Трудно си беше, но аз мечтаех да стана още тогава много добър татуист…

Ето една снимка от времената на самоделката ми за татусу, с която сам се татуирам ?

GOLOKA: Как се стига до Sell Yo Tattoos BG“?

СЕЛЕЙДИН:  Занимавам се от 16 години с татуиране, като първите 8 години ми се налагаше да работя и доста други неща, например строителство, но никога не съм спирал да правя татуировки в свободното си време. Занимавам се професионално вече от 8 години само и единствено с това и не мога да си представя, че някой ден може да ми писне да го правя… просто е невъзможно да се случи… Аз съм родом от Русе, но реших да се преместя в София за да правя това, което обичам. Реших отначало да започна работа в някое студио на процент, но си беше борба… В България има много добри артисти… и аз трябваше някак си да се впиша… Исках да си имам мое място, но не е лесно да отвориш студио в друг град, където не познаваш никого. Клиентите обичат първо да видят работата ти с очите си и да те опознаят до някаква степен, за да седнат под машинката ти… Работата ни не е никак за подценяване, защото изисква много енергия, както психическа и творческа, така и физическа. Но се справям, не се оплаквам, опитвам се винаги да намирам баланса, а и да не забравяме, че работя това, което обичам. Минаха 8 години трудности и работа, НО през 2020 година успях да сбъдна мечатата си и да отворя собствено студио за татуировки. Казва се “Sell Yo Tattoos BG” и се намира в София на ул. Братя Миладинови 25. (Най-якото студио за татуировки).

GOLOKA: Кажи ни малко повече за твоя стил на татуиране?

СЕЛЕЙДИН: Обичам да рисувам реалистични неща. Обичам да рисувам в черно и бяло… точно там ми е най-голямата сила, но разбира се, че правя и всичко останало с удоволствие. Обичам да научавам все повече и повече нови неща, свързани с татуирането и техниките в татуирането и ми е все още много интересно. Дори и от едно малко надписче можеш да научиш нещо. Примерно как точно да изправиш линията си още по-добре, на коя страна да издърпаш машината, под какъв ъгъл е най-удобно… Винаги има какво да се научи от всякакъв стил. Правя TribalsMaori-та, Old School, New School, Traditionals, Realism tattoos, цветниОпитвам се да не се ограничавам. Щом един човек иска да си направи дори и една малка точка… то аз трябва да я направя, не мога да му откажа. Той е дошъл за тази точка и все някой трябва да му я направи, а това е моята мисия.

GOLOKA: Остава ли ти време за други любими занимания?

СЕЛЕЙДИН: Имам много хобита, но напоследък нямам много време за тях. Обичам да карам колело, да се виждам с приятели, да рисувам, да играя компютърни игри, едно от най-любимите ми хобита е да снимам. Можете да видите творбите ми за РАПФЕН във Facebook и InstagramИска ми се да снимам предавания свързани с български артисти и творци и да споделям техните истории на хората. Също така искам да заснема и предаване за татуистите в България. Да покажа техния стил и начина им на работа, но определно времето е малко за всички неща, които обичам да правя. На този етап най-много искам да татуирам, а работа има доста и слава Богу. Все някак успявам да намирам и време за снимане…

GOLOKA: Как стана #РАПФЕН?

СЕЛЕЙДИН: По рапа съм запален още от малък. С българския рап се забърках малко по-късно, но пък много на време и в точният момент. За първи път чух Атила и видях, че има много смислен български рап и след това вече започнах да се запознавам и с други артисти, с тяхното творчество и просто реших да се отдам на тази култура. До ден днешен в студиото ми се слуша предимно бг рап и едно от най-яките неща е когато клиентите ми се заслушат и разберат, че има истинска музика с послание и й обърнат внимание. Питат ме кои са тези артисти и аз им споделям и така започват и те да слушат ТОЗИ БГ РАП. А от това по-яко няма… да заразиш някого с истинското и с нещото, което се прави с любов. Бг рапа за мен значи страшно много, любов, подкрепа, бунт срещу системата, единство и ми помага в трудните моменти. Най-добрият лек за мен! Обичам да се “отнасям“, докато работя на бг рап… Дори едни от най-яките татуировки, които съм правил са точно на бг рап. Докато работя, понякога дори си пея на глас… естествено питам клиентите си дали им преча, но повечето ми казват: “Ааааа, не не, дори е по-добре, вижда се, че работиш с кеф и това е много яко!”.

GOLOKA: Как разбра за GOLOKA WEAR?

СЕЛЕЙДИН: За GOLOKA не помня точно от къде съм го чул, сигурно от мои приятели, но когато видях продукцията си казах, че това е силен български бранд и искам да го подкрепя. Смело мога да потвърдя, че имам доста голяма колекция на GOLOKA в нас! Купувам яки неща, както за себе си, така и за приятелката ми. Дизайните са силни и с послание, ценита са достъпни и материите са с много добро качество. Честно казано голям фен съм на GOLOKA! Имам якета, тениски, шапки и то по много… само дето бельо и чорапи нямам на GOLOKA, но с удоволствие бих си взел ако предлагате.

GOLOKA: Какво значи за теб думата и състоянието свободен?

СЕЛЕЙДИН: Свободата за мен е всичко! Да имаш истински приятели. Да имаш истински човек до теб, който да те обича. Да си щастлив и да обичаш живота. Ако нямам едно от тези неща, то аз няма как да се чувствам свободен… душевно ще съм заключен и ще ми липсва нещо. Свободата не е да си само навън, свободата е най-ценното нещо на този свят! За това се пазете, обичайте хората около себе си и бъдете щастливи. Усмихвайте се повече.

GOLOKA: Каква е тайната ти рецепта за успеха?

СЕЛЕЙДИН: Успехът се крие единствено във вас самите. Следвате ли си мечтите, те няма как да не се сбъднат. Но ВИЕ трябва да правите крачките, а не да чакате да се случи магия и да получите всичко на готово, защото ще имате да си чакате с мноооого години. Тайна клише, но много хора не се замислят над това, макар и да си кажат: “Е, то това е ясно”. Просто не спирайте да вярвате в себе си. Животът е твърде кратък, за да чакаме да се случат нещата от само себе си #действайте

  Абонирайте се за НОВИНИТЕ на GOLOKA и станете част от бандата, за да сте в час с всички нови продукти, промоции, събития и интересни #дейни агенти на светлината. За още повече ни следете в инстаграм: @golokawear и @golokagang

 #действай #goforit #golokawear #golokagang #golokafest

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

СКОРОШНИ ПУБЛИКАЦИИ

Pin It on Pinterest

0
  0
  ВАШАТА ПОРЪЧКА
  Не сте избрали продуктОбратно към магазина
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Available Coupons
   fxglk Get 10% off Filmadelyx
   glk Get 10% off Еднократен код за 10% отстъпка
   glk10 Get 10% off
   glkab20 Get 20% off Aleksandra Bobanova
   glkan20 Get 20% off Andreaq Nankova
   glkap20 Get 20% off Alexander Petkov
   glkas20 Get 20% off Asya Shumelova
   glkbr20 Get 20% off
   glkdd20 Get 20% off Dimcho Dimov
   glkdg20 Get 20% off Dimitar Goranov
   glkdt20 Get 20% off Djuliana Toneva
   glkep20 Get 20% off Elena Petkova
   glkgs20 Get 20% off Gradimir Stoyanov
   glkjb20 Get 20% off Jorkata Brat
   glkkad20 Get 20% off Kamen Dimitrov
   glkkd20 Get 20% off Kristina Delcheva
   glkkm20 Get 20% off Kristiyan Marinov
   glkks20 Get 20% off
   glklb20 Get 20% off Lora-Maria Boycheva
   glkms20 Get 20% off Milen Stoilov
   glkod20 Get 20% off Darena Decheva
   glkpm20 Get 20% off Preslav Manolov
   glksb20 Get 20% off Stefan Bakargjiev
   glksh20 Get 20% off Seleydin Hasanov
   glkss20 Get 20% off Slavena Stefanova
   glkst20 Get 20% off Sofiya Terziiska
   glkstt20 Get 20% off Stanislav Tashkov
   glktb20 Get 20% off
   glktk20 Get 20% off Tsveta Komitska
   glkvi20 Get 20% off Vasil Iliev
   glkvv20 Get 20% off Vasil Velev
   glkya20 Get 20% off Yasen Avramov
   ilkoglk Get 10% off Ilko Iliev X Disater Arts
   krisriska Get 10% off Kris Riska
   ninio Get 10% off
   oliaglk10 Get 10% off
   pappychan Get 10% off Pappy Pafkata
   v!k!glk Get 10% off Viktoriya Tsvetanova
   Unavailable Coupons
   46frlnby Get 10% off
   aqawymyu Get 10% off
   az4niaq5 Get 10% off
   bjm5ccey Get 10% off
   c2lvp3dr Get 10% off
   cveti10 Get 10% off
   cvumbown Get 10% off
   diana10 Get 10% off
   eeznc9ds Get 10% off
   eoxyegr5 Get 10% off
   ey83slu1 Get 10% off
   fcbijqko Get 10% off
   g2ntuthn Get 10% off
   glk4life Get 20% off
   glk4lifeg Get 20% off
   hskfujn8 Get 10% off
   isleep10 Get 10% off
   llxpdjl5 Get 10% off
   maggie10 Get 10% off
   nfyzn6bg Get 10% off
   nina10 Get 10% off
   oasej072 Get 10% off
   ocjlg4je Get 10% off
   okfjxngk Get 10% off
   ozw5w90x Get 10% off
   pdkidyhp Get 10% off
   pdkijf9d Get 10% off
   pigvphmn Get 10% off
   pzjwrs1z Get 10% off
   qoriwcj9 Get 10% off
   ru4937qh Get 10% off
   ruvubn2p Get 10% off
   scztjalt Get 10% off
   sq72xcz3 Get 10% off
   szk8bhps Get 10% off
   vymqjnp0 Get 10% off
   wqmnhzen Get 10% off
   x9gefoup Get 10% off
   x9vdo48f Get 10% off
   xqamcjdq Get 10% off
   zhp2n7z9 Get 10% off