БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛЕВА

MILEN1ST & CALLIGRAPHY MASTERS

Той се казва Милен Балбузанов или Мilen1st и е на 31 години от град Русе. Прекарал е 9 години в чужбина – в Холандия и Кипър по 2 и 5 в Дания, но в момента живее в София. Милен е артист, който обожава буквите от малък, винаги се е занимавал с тях под една или друга форма, но преди 8 години открива калиграфията и от тогава тя е неговия живот. Занимава се още с видео (заснемане и обработване), графичен дизайн, а покрай това, с което се занимава е създал и още много други и различни неща, както ще разберете сами от това интервю.

 

GOLOKA: Създател си на най-голямата платформа за калиграфия в света Calligraphy Masters. Социалните ти медии са със стотици хиляди последователи. Кажи ни как започна всичко?

Milen1st: 2013 малко след като се бях преместил в Копенхаген се занимавах с типография, лого и логотайп дизайн и един ден, докато търсех някакъв шрифт попаднах на видео ревю на Pilot Parallel Pens (писалки за калиграфия) от Theosone. Тогава се запознах с калиграфията и нещо кликна в мен и някак си знаех, че искам да се занимавам с това до края на живота ми. Една година практикувах, търсих информация, артисти и какво ли не за калиграфията, но тогава в интернет нямаше почти нищо, а това което имаше беше старо и не ми вършеше никаква работа. Един ден просто се ядосах и началото на 2014 стартирах проекта Calligraphy Masters, като събрах 5-6 калиграфа, които ме вдъхновяваха и първият, който каза „ДА!“ на идеята и стана част от това беше точно Theosone. Не съм имал никакви грандиозни планове или цели, просто създадох това, което ми липсваше и от което имах нужда и някак си се оказа, че е нещото, от което още много други хора са имали нужда. Така стигнах до днес, 7 години по-късно живея калиграфията всеки ден и нощ, отдал съм душата и сърцето си на това и резултатите са на лице. Над 1,2 милиона последователи във Facebook, Instagram и YouTube, което е чудесно, но много отдавна тези цифри спряха да имат значение за мен. По-важно е това, което се гради и ще остане. 

GOLOKA: Тези резултати са плод на сериозна и упорита работа, но доколкото те познаваме знаем, че си абсолютен работохолик. Какви са трудностите, които срещаш и как запазваш ентусиазма си през цялото време? Стига ли ти времето за всичко, как успяваш да бълваш постоянно интересни неща?

Milen1st: Не знам дали ми е трудно, може би ми е, но аз правя това, което обичам и дори да има моменти, когато е “трудно” или съм се отчаял и не знам какво да правя, като погледна цялостната картинка знам, че напълно си заслужава. Със сигурност отнема много време, енергия и саможертви, но когато правиш това, което обичаш, не мисля че тези неща са от значение. Как ми стига времето? Не ми стига, ако можех да съществувам без да спя и само да работя, бих го направил, но за жалост телата ни имат нужда от презареждане. Старая се, полагам грижи и експериментирам с нови начини да организирам времето си по-добре, но все още има какво да се желае. Как успявам? Бъдейки благодарен за мястото, на което се намирам, хората които познавам и нещата, с които се занимавам, както и всички цели, които гоня ме карат да успявам с всички тези предизвикателства. Често нещата се случват много по-бавно, от колкото може или ми се иска, но всеки има собственото си темпо и време.

GOLOKA: Какво обичаш да правиш най-много, освен калиграфията, разбира се?

Milen1st: Да пиша калиграфия! ?? Движейки цялата тази платформа, често нямам време за собственото си изкуство и да седна да пиша, а аз съм болен от хиперграфия и мога да пиша с часове без да спирам, това е моята медитация. Обичам да пътувам, колкото и да звучи като клише, но на мен ми е много засилено в природата и мога постоянно да пътувам. Да слушам музика, да чета книги и да плувам, макар че много рядко ми се случва, а ако мога ще плувам всеки ден!

GOLOKA: Кога и от кого чу за GOLOKA? Какво мислиш за бранда?

Milen1st: Мисля, че през 2014, в годината на създаването му, гледах някакво интервю на Илйо от 50stotinki с NASIMO, ако не се лъжа. Няколко месеца след това се бях прибрал до България се запознах лично и с Герата и с NASIMO, и от самото начало много се кефя и подкрепям бранда. Харесва ми, че е български, че е за артисти, за млади хора, за осъзнати и бутащи.

GOLOKA:  Има ли нещо ново, което предстои да се случи около теб?

Milen1st: Не съм от хората, които споделят много лични неща, още повече обществено, но дойде момента да излязат много яки нови неща от GOLOKA, в които имам пръст и четка ? На 12.04.2021 пускаме уникална супер лимитирана колекция от само 3 артикула по 1 бройка. Следете сайта на GOLOKA за да не я пропуснете.

GOLOKA: Какво би казал на нашите читатели и последователи?

Milen1st: Да вярват в себе си, да не се отказват от целите и мечтите си, да натискат много, много повече от всички останали и да имат ТЪРПЕНИЕ! #ДЕЙСТВАЙ #GOFORIT

Абонирайте се за НОВИНИТЕ на GOLOKA и станете част от бандата, за да сте в час с всички нови продукти, промоции, събития и интересни #дейни агенти на светлината. За още повече ни следете в инстаграм: @golokawear и @golokagang

 #действай #GoForIt #golokawear #golokagang #golokafest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се, за да си в час

Публикации

ГРАФИТ НА ЛЕВСКИ И БОТЕВ

  Здравейте, приятели! Някои от вас знаят и помнят, други може би не са разбрали или са забравили, но ние ще напомним за нещо велико, което случихме заЕдно миналата 2023-та [...]
Виж повече

ГАЗАРА ЗАВИНАГИ

Хора, загубихме приятел, а българският рап загуби гениален бийтмейкър и МС, което палеше микрофоните, грамофоните и сцените – ГАЗАРА. Хип хопът никога няма да е същият. Правим тази тениска с идеална цел, [...]
Виж повече

СВЕТЪТ НА ЕДНАКВИТЕ

Светът на еднаквите е един проект, обръщащ специално внимание на децата с дислексия, които твърде често остават масово неразбрани. Основна причина затова възниква най-вече поради недостатъчната информираност по въпроса в [...]
Виж повече

Express your love for hip hop, skate and streetwear in just one GO.
#GoForIt

Абонирайте се за електронния ни бюлетин
Goloka burning wear // supported by digifox

Subscribe to our newsletter

Subscribe and get weekly emails about promotinos, hip hop news and other.

JOIN GOLOKA GANG

Sign up to our newsletter and
GET 10% off your first purchase.