БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛЕВА

MD BEDDAH

За нас е огромна радост да поговорим с един добре познат титаничен артист от родната ни хип хип сцена, относно неговия отдавна чакан солов албум, житейските му приключения и още интересни предстоящи събития. Музикален талант или престъпник, това сами ще прецените.

 

GOLOKA: Познат си на феновете със своя патос, дълбоките си послания и провокативни лирики. Сигурни сме, че освен нас много хора очакваха твоя първи албум и то от много време насам. Защо или както те забави толкова?

MD BEDDAH: Идеята да направя албум дойде още преди няколко години. Тогава започнах да работя по първите няколко трака, но нямах възможността да се отдам напълно на начинанието. Аз съм такъв човек, че когато се впусна в нещо имам нуждата да му се отдам на 100% за да го докарам докрай и на нужното ниво, на което искам. Но и честно казано не съжалявам, защото ситуацията тогава беше различна и надали щях да имам капацитета да докарам нещата на толкова високо ниво, колкото заслужават. Работата по един проект от такъв мащаб е свързана, както с много усилия, така и с много средства. Аз вярвам, че всичко на този свят се синхронизира по най-правилния начин и в най-правилния момент и ако проекта се е забавил във времето, то е единствено и само за добро, за да може крайния резултат да бъде на възможно най-високо ниво.

GOLOKA: Какво те провокира да го направиш сега?

MD BEDDAH: Факторите бяха няколко, но най-вече средата и приятелите, които ме мотивираха, тъй като те най-добре познават потенциала, който държа в себе си и стойността, която мога да дам. От години се занимавам с управление на творчески проекти в различни сфери, но единствените проекти, на които не обръщах внимание бяха личните ми. С малко външна провокация успях да си дам сметка, че на този свят най-важното е това, което оставяме зад гърба си и щом ми е даден таланта, който имам, то поне от време на време трябва да го използвам за общото благо. Талантът не е някаква благословия, която си получил, а отговорност към цялото и ако не го използваш правилно, то той може да те разруши. За това реших да му дам ход и да създам проект, чиято цел е да даде максимално много на хората, до които той ще достигне.

GOLOKA: Как избра името на албума и защо?

MD BEDDAH: Избрах провокативното заглавие “Организирана музикална престъпност”, тъй като наблюдавам, че днешно време да заставаш зад истината почти граничи с нелегалното. Подзаглавието на албума е “да казваш истината днес е вандализъм”. С това заглавие всъщност искам да кажа на хората “нека във вашите очи бъдем вандали за това, че с музиката си се борим за истината, но ние никога няма да спрем да го правим, защото знаем кое е правилното”. Всъщност девизът на моя лейбъл XPRSN винаги е бил “Sound vandalism”. Има заигравка и в това отношение.

GOLOKA: Кажи ни малко повече за обложката на албума.

MD BEDDAH: Основният образ от обложката е дело на големия художник и мой приятел NASIMO. Той нарисува картината, за която позирах през 2016-та, като част от неговата монументална изложа “There is light”. Реално всеки модел от изложбата позира в две състояния – на подготовката и на възнесението. Още тогава обсъждахме, че картината на подготовката е идеална за обложка на моя проект, тъй като перфектно олицетворява настроението, което искам да предам чрез него. Доста е вандалска, същевременно доста внушителна. Реалните размери на картината са 210 х 280 см и в момента е собственост на Хале 3 във Варна, където всеки може да отиде и да я види на живо. А самия графичен дизайн по обложката на албума, както и на мърчандайза към него е дело на Marke. Много талантлив дизайнер, илюстратор и графити артист, с който работим и по други проекти.

GOLOKA: Кажи ни малко повече за парчетата от твоя пъзел, къде са записани и обработени, на кого е музиката, колко са на брой, какво послание носят.

MD BEDDAH: Всички парчета са записани и обработени в нашето студио XPRSN от Апостол Найденов – Nowallz. 8 от парчетата са продуцирани от него, 3 от Черноглед, 3 от Николай Желязков Къкела”, 1 от 4PK. Във всички тракове споделям много от своя житейски опит, но съм се стремял да не звуча проповеднически, а напротив – повечето неща, които споделям, ги споделям преди всичко на себе си. Това са моите реализации, които е най-важно сам да усвоя, а покрай мен, който друг също разбере, това е бонус. Парчетата са много разнообразни по звучене и преминават от тежък епически boom bap, през drill и trap, стигайки до рап метъл. Смятам, че съм успял да надградя всичко, което съм правил до този момент.

GOLOKA: Има ли изпълнители, които си поканил за „съучастници“, кои са те?

MD BEDDAH: В албума има три фийчърингa – един с ПРИМ, един с Nowallz и един с 4PK. За един от траковете съм поканил гост музиканти от култовите хардкор банди Last Hope, Vendetta и Expectations, трака е пълна рап метъл сеч. Има и едно парче с NRG_D, но там по-скоро го поканих да изпее припева, поради певческите му способности, които са далеч по-забележителни от моите, за това не го броя към фийчърингите.

GOLOKA: Гледахме първия клип на парче от албума, който е доста колоритен и креативен, мислиш ли да клипираш още парчета и кои са те?

MD BEDDAH: Албумът ще излезе с няколко клипа. Не мога от сега да кажа кои с точност ще са те, но и не искам да развалям изненадата. Нека, който се интересува да следи и ще разбере.

GOLOKA: Как, къде и кога мислиш да представяш албума?

MD BEDDAH: Официалното промо ще се състои на 22.10 в клуб Mixtape 5 в София. Тогава се очертава грандиозно парти с много гост изпълнители, сред които DJ Unkle BillyГрадски легенди, LAC, Managua Slang, Fogg, 4PK, Vansan, Gerata & NRG_D, Abstakt, Wld и Busto. За бъдещи концерти все още не съм мислил, тъй като фокуса за сега е там. Ето и линк към събитието ТУК

GOLOKA: Как могат феновете да се сдобият с копие?

MD BEDDAH: За първи път ще могат да се сдобият с физическо копие на промо концерта на 22-ри, а след това на mdbeddah.com. От там също вече може да се закупят и тениските и суичърите към албума, които направихме в колаборация с Goloka. Много са яки и доста качествени, така че влезте и разгледайте.

GOLOKA: Какво би пожелал на нашите и твоите последователи?

MD BEDDAH: Бих пожелал на всички, каквото и да става, да не спират да се борят за истината в този илюзорен свят, в който живеем. В тези времена на тежка пропаганда и манипулация, България има нужда от будни и мислещи хора, които да се опълчват на статуквото, кой както може. Само така има шанса да се съхраним като народ и нация. Иначе ще се превърнем в аморфна маса, на където така или иначе сме тръгнали. Изборът е в нас.

GOLOKA: Чакаме се на 22 октмоври в софийския клуб MIXTAPE5, за масова избухвация, а до тогава може да преслушате краткото превю на албума на MD BEDDAH, “Организирана Музикална Престъпност

Абонирайте се за нашия БЛОГ, за да сте в час с всички нови продукти, промоции, събития и интересни #дейни агенти на светлината. За още повече можете да ни последвате в инстаграм: @golokawear и @golokagang

 #действай #GoForIt #golokawear #golokagang #golokafest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се, за да си в час

Публикации

СВЕТЪТ НА ЕДНАКВИТЕ

Светът на еднаквите е един проект, обръщащ специално внимание на децата с дислексия, които твърде често остават масово неразбрани. Основна причина затова възниква най-вече поради недостатъчната информираност по въпроса в [...]
Виж повече

GOLOKA FEST FILM

С най-голямо удоволствие Ви представяме един кратък филм за GOLOKA FEST.Благодарим на всички гости и артисти, които бяха, пяха и щуряха 3 дни заедно с нас под небето.Специални благодарности на: [...]
Виж повече

Express your love for hip hop, skate and streetwear in just one GO.
#GoForIt

Абонирайте се за електронния ни бюлетин
Goloka burning wear // supported by digifox

Subscribe to our newsletter

Subscribe and get weekly emails about promotinos, hip hop news and other.

JOIN GOLOKA GANG

Sign up to our newsletter and
GET 10% off your first purchase.