БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛЕВА

ДОБРОТО Е ЗАРАЗНО

Милен е от град Лясковец и е на 31 години. Занимава се професионално с почистване на твърди повърхности, в частност метали, камък и дърво. Срещаме се с него по повод инициативата му да почиства занемарени паметници на културата. Милен съвсем доброволно и безплатно връща отново първоначалния облик и живот на нашата история. Важно е човек да помни миналото си и от къде произлиза. Живеейки, помнейки и вземайки пример от уроците на миналото, можем да се справяме много по-добре в настоящето, избягвайки грешките и следвайки примера на великите личности живели и творили много преди нас. Ние от GOLOKA подкрепяме активни и позитивни хора. С най-голяма радост решихме да му зададем няколко въпроса, като официално го приветстваме в бандата на #дейните – GOLOKA GANG.

GOLOKA: Разбрахме, чухме и видяхме, че реставрираш безвъзмездно паметници на културата. Разкажи ни малко повече?

С баща ми Валери и брат ми Атанас, се занимаваме професионално с почистване на всякакъв вид твърди повърхности. Първоначално целта ни беше да демонстрираме какво правят машините, с които работим и същевременно да направим нещо добро за нашият град – Лясковец. Избрахме си два паметника в града, които бяха доста амортизирани. Ефектът, който постигнахме беше уникален. Имаше много позитивни отзиви от страна на нашите съграждани и управата на града. Дори няколко телевизионни медии отразиха нашата акция публично, без да сме очаквали или търсили подобна реакция. И така, имаме ли свободно време и средства, набелязваме по някой интересен обект и го почистваме. В нашият регион почти не останаха обекти на културата, които да не са почистени. До момента сме „освежили“ над 30 паметника безвъзмездно, като вече има и много такива, които са в различни краища на страната.

GOLOKA: Какво те провокира да продължиш да го правиш, след като вече сте показали на какво са способни, както вашите машини, така и самите вие с твоето семейство?

Доброто е заразно. Поне според нас. Ние забелязахме още при първите почистени паметници, че много хора се събудиха и започнаха да оценяват тези неща. Това е важна част от живота и историята ни, а тя е доста занемарена и изменена към днешна дата. С това, което правим,ние приемаме, че я припомняме и възраждаме, допринасяме за една „чиста история„, а и чувството да минеш през някое място и да видиш един чисто нов паметник е велико. Това ни изпълва душите.

GOLOKA: Какво е хобито ти, какво обичаш да правиш извън нещата, с които си изкарваш прехраната?

Работата ни е мръсна и не много приятна за повечето хора. Радвам се, че започнахме почистването на паметници на културата, за да може поне нещо да ни доставя истинско удоволствие, освен материалното, за което всички ние работим.

GOLOKA: Кога и от кого чу за GOLOKA? Какво мислиш за бранда?

За GOLOKA чух от Герата, един от основателите на бранда. С него сме и преди всичко приятели от дълго време. Аз и цялото ми семейство му се възхищаваме за този хъс, който има и за всичко, което прави, за да се случват нови и интересни неща в нашият град и околността. В частност говоря за GOLOKA FEST, който той организира в две поредни години. Силно се надяваме това да продължи, защото събира много млади хора на едно място и зарежда с уникален позитивен заряд.

GOLOKA: Има ли нещо, което искаш да споделиш с нас?

Искам да ви споделя нещо интересно относно работата ми. Получавали сме многократно откази от различни кметове в страната, които отказват безвъзмездното почистване на паметници на културата в техния град… Лично за мен това е направо АБСУРДНО…

GOLOKA: Какво би казал на всеки, който се бори за мечтите си?

Съветвам всеки, който се бори за нещо, да продължава да се бори до край, защото водата дълбае камъка не със сила, а с постоянство.

Вижте повече за дейностите на Милен на сайта му AMV BLAST, както и във FACEBOOK.

Абонирайте се за НОВИНИТЕ на GOLOKA и станете част от бандата, за да сте в час с всички нови продукти, промоции, събития и интересни #дейни агенти на светлината. За още повече ни следете в инстаграм: @golokawear и @golokagang

 #действай #GoForIt #golokawear #golokagang #golokafest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се, за да си в час

Публикации

СВЕТЪТ НА ЕДНАКВИТЕ

Светът на еднаквите е един проект, обръщащ специално внимание на децата с дислексия, които твърде често остават масово неразбрани. Основна причина затова възниква най-вече поради недостатъчната информираност по въпроса в [...]
Виж повече

GOLOKA FEST FILM

С най-голямо удоволствие Ви представяме един кратък филм за GOLOKA FEST.Благодарим на всички гости и артисти, които бяха, пяха и щуряха 3 дни заедно с нас под небето.Специални благодарности на: [...]
Виж повече

Express your love for hip hop, skate and streetwear in just one GO.
#GoForIt

Абонирайте се за електронния ни бюлетин
Goloka burning wear // supported by digifox

Subscribe to our newsletter

Subscribe and get weekly emails about promotinos, hip hop news and other.

JOIN GOLOKA GANG

Sign up to our newsletter and
GET 10% off your first purchase.