БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛЕВА

ДА СПАСИМ ПЧЕЛИТЕ

GOLOKA: Всички би трябвало да знаем колко важни за нашето съществуване са пчелите. Днес ще Ви запознаем с един млад и ентусиазиран техен застъпник. Здравей, Георги! Разкажи ни малко повече за себе си и твоята инициатива за подкрепа на пчелите.

ГЕОРГИ: Привет на всички фенове на GOLOKA! Преди всичко искам да ви благодаря за поканата. Казвам се Георги Пчелин, някои ме знаят и като ПЧЪ. Роден съм в град Добринище, който се намира в покрайнините на красивата ни Пирин планина. Ежедневната ми професия е в сферата на дигиталния маркетинг и неговата автоматизация. Работя за една американска компания. Най-якото е, че си харесвам работата и съм щастлив с нея. С тази си професия придобивам ценни знания, а както знаем знанието е сила, а това е много важно за мен. В свободното ми време обичам да прилагам всичко научено и да го комбинирам с пристрастието ми към пчелите. Така се роди и нашата фондация “Да спасим пчелите”.

GOLOKA: Разкажи ни повече за фондацията, с какво по-конкретно се ангажирате?

ГЕОРГИ: Мисията ни е да информираме колкото се може повече хора за това колко важни са пчелите за нашата екосистема. Поради тази причина учредихме фондацията „Да спасим пчелите“. Изглежда много хора не знаят, че пчелите са важна част от нашето съществуване, за това си поставихме като цел по всевъзможни начини да информираме тези хора, че пчелите са на изчезване и че е важно да ги пазим и да сме малко по-отговорни към тях и природата. Тяхното опрашване е много ценно за нас, тъй като благодарение на него се размножават растенията. Без опрашване няма да има размножаване, което ще доведе до срив в екосистемата и в хранителната верига. Ако пчелите изчезнат и ние ще изчезнем!

GOLOKA: Какво можем да направим, за да помогнем, да го превърнем в обща кауза ?

ГЕОРГИ: Като за начало е важно да създадем многобройно и силно общество, което да може да реагира в различни ситуации. Ние се наричаме “Застъпници на пчелите”. Така наричаме хората, които осъзнават важността на пчелите и поемат отговорност да разпространяват информация за това сред близки и приятели. От фондацията организираме различни по тип събития, свързани с нашата мисия – засаждания на хиляди медоносни дръвчета и растения, обучения за деца относно пчеличките, презентации и лекции, обучителни и информативни материали, филмчета и други.

Всички сме доброволци за каузата. Има много за казване, така че ако искате да научите повече или да ни помогнете, тук е мястото – www.bees4peace.com

Ето и малко снимки от рисуването на “Стената на пчелите“, което организирахме по повод “Международния ден на пчелите”. Йеее!!

Можете да я намерите в парк “Свети Никола” в гр. София ?

Огромни благодарности за доброволния труд на артистите от Sofia Graffiti Tour и за тяхната помощ в организацията на тази инициатива!

Искрено искаме да благодарим и на посолството на Република Словения в България (Veleposlaništvo R Slovenije v R Bolgariji / Embassy of Slovenia in Bulgaria) за подкрепата!

GOLOKA: Знаем и за едно друго твое занимание – музиката. Кога се открихте с нея и какво ти носи тя?

ГЕОРГИ: С музиката сме се открили още на 6-7 годишна възраст, като първите ми спомени са как баща ми ме учи да свиря на йоника (синтезатор). Спомням си и уолкмена и касетките на Deep Purple и Rainbow, които слушах по цял ден и после се опитвах да свиря песните им. Повече от 20 години вече живея в музика. В гимназиалните години с приятели създадохме и метъл банда. Учех в Банско, така че там беше и бандата. Свирили сме по фестивали и разни събития. По едно време и на барабани свирех. В студентските години обаче нещо се случи и превъртях играта – реших да правя рап. Като се замисля има 8-9 години откакто пиша рими под формата на рап, но нямам десетки албуми зад гърба си. Сигурно нямам и 10 записани песни…но пък написаните са стотици. Като ми се занимаваше нямах пари да записвам, сега пък нямам време. Музиката е част от личността ми и винаги ме пренася в едни други светове.

GOLOKA: Какво е мнението ти за БГ рапа?

ГЕОРГИ: За мен БГ рапът винаги е бил първо култура – после музика. Колкото повече време се минава, толкова повече осъзнавам, че за да има каквато и да е култура, трябва да има и акъл. Ще цитирам Sensei – да правиш култура ти трябва първо възпитание. Иначе през годините е означавал различни неща – когато го открих като жанр направо ми избухна главата от кеф. Започнах да се питам “Как до сега не съм чул тези гениални думи, песни, инструментали, послания” и т.н. В един момент от живота ми рапа ми беше най-добър приятел, но като че ли последните година-две се отдалечихме. Като култура – малко сме, но сме силни. Като музика за слушане – мед за ушите. Иначе и аз все още записвам песни, макар и по-рядко.

GOLOKA: Какво мислиш за GOLOKA?

ГЕОРГИ: Нямам търпение да пуснете някаква дреха с пчела или с някакво послание за пчела! Купувам! Иначе 100% някой ден ще казваме за бранда “Е т’ва е класика”. Но GOLOKA не е само марка дрехи, а и общност! Имам един уникален спомен от първия в историята GOLOKA FEST – Герата ме покани да открия феста с една песен на връх рождения ми ден – брутално чувство. Уникален и незабравим момент! GOLOKA е обединение и единство!

GOLOKA: Кои са принципите, които те водят в живота, знаем че си доста активен и що се отнася до граждански инициативи, интересуваш се от политика и се бориш за справедливост. Разкажи ни малко и за тази ти роля в обществото.

ГЕОРГИ: Справедливост, истина, желание за успех и единство с природата. Когато осъзнаем, че човекът изобщо не е най-висшето същество на Земята, тогава може би ще можем да говорим за истинско обединение между хора, независимо от раса, пол или цвят. Започвам с това, тъй като гражданската ми позиция е свързана с желанието ми за обединение на народа срещу изгнила и неработеща система, каквато е сегашната. Повече от 10 години съм активист и се боря за т.нар. справедливост, но за жалост голяма част от българите са се предали или примирили със статуквото и е трудно да се стигне до успех. Научил съм няколко важни урока през годините и те са – гласувайте на избори, отстоявайте гражданската си позиция и ако не сте доволни от нещо – излезте на протест, имате това право. Прочетете Конституцията на Република България и ще осъзнаете реално колко много се погазват правата ни. За да сме добре всички е нужно да мислим и за ближния, а не само за себе си. Обединение се случва без егоизъм!

Фондация „Да спасим пчелите“: WebsiteYoutube / Facebook

Георги Пчелин / Пчъ: Facebook / Youtube 

Абонирайте се за НОВИНИТЕ на GOLOKA и станете част от бандата, за да сте в час с всички нови продукти, промоции, събития и интересни #дейни агенти на светлината. За още повече ни следете в инстаграм: @golokawear и @golokagang

 #действай #GoForIt #golokawear #golokagang #golokafest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се, за да си в час

Публикации

ГРАФИТ НА ЛЕВСКИ И БОТЕВ

  Здравейте, приятели! Някои от вас знаят и помнят, други може би не са разбрали или са забравили, но ние ще напомним за нещо велико, което случихме заЕдно миналата 2023-та [...]
Виж повече

ГАЗАРА ЗАВИНАГИ

Хора, загубихме приятел, а българският рап загуби гениален бийтмейкър и МС, което палеше микрофоните, грамофоните и сцените – ГАЗАРА. Хип хопът никога няма да е същият. Правим тази тениска с идеална цел, [...]
Виж повече

СВЕТЪТ НА ЕДНАКВИТЕ

Светът на еднаквите е един проект, обръщащ специално внимание на децата с дислексия, които твърде често остават масово неразбрани. Основна причина затова възниква най-вече поради недостатъчната информираност по въпроса в [...]
Виж повече

Express your love for hip hop, skate and streetwear in just one GO.
#GoForIt

Абонирайте се за електронния ни бюлетин
Goloka burning wear // supported by digifox

Subscribe to our newsletter

Subscribe and get weekly emails about promotinos, hip hop news and other.

JOIN GOLOKA GANG

Sign up to our newsletter and
GET 10% off your first purchase.