БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 ЛЕВА

ГРАФИТ НА ЛЕВСКИ И БОТЕВ

  Здравейте, приятели! Някои от вас знаят и помнят, други може би не са разбрали или са забравили, но ние ще напомним за нещо велико, което случихме заЕдно миналата 2023-та година, по повод 150 години от гибелта на Васил Левски. Малко се забавихме с информацията за цялостното успешно приключване на инициативата, но имаше причини и процеси, независещи от нашето желание, които ни забавиха. По случай 150 години от гибелта на Васил Левски, ние от екипа на GOLOKA, стартирахме благотворителна кампания за събиране на средства за изработка на 50 х 3 метра графит на Васил Левски и Христо Ботев, на подпорната стена под Лясковския манастир “Св. Св. Петър и Павел” и за възстановяването на скривалището в него, където Апостола се е укривал.

  Думите “Заедно можем повече” са абсолютно доказан факт, затова искаме първо да отдадем уважение, признателност и най-сърдечни благодарности на хората, които отделиха от залъка си, подкрепиха и случиха тази кауза финансово, както и с доброволен труд: Радослав Иванов, Иво Дуков, Илко Илиев, Никола Минков, Росен Царянски, Борис Караиванов, Хосе, Атанас Попиванов, Иван - Шеки, Георги Жуковски, Добромир Дечев, Милен Балбузанов, Мирослав Великов - Da Bruno, Петър Марков, Дамян Йорданов, Даниел Панчев, Христо Панайотов, Георги Щерянов, Боряна Георгиева, Георгиос Петру, Михаил Стефанов, Иван Триде Иванов, Силвия Иванова, Наталия Башева, Спасимир И., Християн Х., Милен Р., Соня Карамочева, Анета Г., Симона К., Искрен Кръстев + Цветелина, Северина В., Цветомир Колев, Ангел и Паулина Иванови, Николай Н., Люба А., Мирослав Д., Драгомир Александров, магазин Contrabanda, Събин Кьоров, Ивелин Данилов, Веселин Паунов, Кинка Илиева, AMW Blast + почистване на стената от стария графит, Милен Богданов, Калин Върбанов / Lege Artis, Даниел Иванов, Найден Стоичков, Ивелин Додуров, анонимни дарения в кутии поставени в гр. Лясковец, Пламен Геранлиев, Ани Илиева, Валя Илиева, Николай Г., Христо Гугучков, Росен Ангелов, Гошката, Здравка Манева, Стефан (Bosskar Wild), Николина Терзиева, Община Лясковец, Мариела Петрова, Виктория Цветанова, Делян Дойчев, Светослав Геранлиев, Петя Чертоянова, Елица Николаева, Румен Стоянов Николов, Павел Владимиров Куц, Ивелина Петрова Георгиева, Георги Красимиров, Селейдин Хасанов, Станислав Рангелов, Свилен Шишков, Грета Коеджикова, Ивайло Къцърков, Ивелина Гецова, Диляна Маринова, Павел Димитров, Ивайло Александров, Неделин Найденов, Георги Тихомиров Такев, Никола Сивков WAM, Ива Николова Апостолова, Ралица Елинг, Владимир Димитров, Комплекс Манастира (стаи за артистите за цяла седмица, вода и храна), Красимир Александров (бус + тонка за вода за почистването на графита), Тихомир Андреев, Веселин - бай Вес, Пламен, Марийка Давидова (помощ при създаването на табелата за скривалището), Минчо Въртикъщов (извозване на събраните боклуци от скривалището) и други благи хора, които пожелаха да останат анонимни. Извиняваме се ако сме пропуснали някого, имаше и много добри хора, които по време на работата по графита ни черпеха с домашни баници, сладки и сокове.

  Също така, изключително специално искаме да благодарим на Кристо Емилов Стоянов от 7-ми "А" клас (вече 8А“ клас) при СУ "Максим Райкович" гр. Лясковец, който дари стипендията си за носител на годишната награда за ученически постижения в област "Езици" през 2023 година! Специални благодарности за възпитанието му и на неговите родители. Радваме се, че инициативата ни събуди толково много желаещи да съхраним нашата история, както и духа и облика на нашите будители.


ПОКЛОН ПРЕД ВСИЧКИ ВАС!!!

  Сега малко за процеса. Преди да стартираме процеса за направата на новия графит, се наложи да изчистим следите на стената от стария графит, който направихме през 2018 година, по време на първия GOLOKA FEST. Специални благодарности за доброволното и безплатно почистване на стената от AMV Blast и Милен Богданов. Старта на процеса по направата на графита, дадоха сирените в памет на Христо Ботев в 12 часа на обяд, на 2-ри юни. Направата му отне цели 7 дена, а делото беше реализирано благодарение на уникалните майстори на спрейовете и четките Nasimo, Sve и Milenist, които са част от екипа на FINE GRAFF ART. Така финиширахме първия етап.

  Вторият етап беше да почистим помещението - сухата щерна, където Левски се укривал през 1871 и 1872 година. С помощта на доброволците Николай Г., Тихомир Андреев, Веско, Пламен Петков и Любомир, успяхме да напълним един голям камион с боклуци, останки от предишни ремонтни дейности, които вместо да бъдат изхвърлени от тогавашната работна бригада, са натрупани в помещението... Тук ще си спестим коментарите! За извозването на боклуците ни помогна Минчо Въртикъщов, който подкрепи инициативата ни като не ни таксува за услугите си. След наистина тежката работа, главната сестра в манастира, сестра Елисавета, ни гости с най-вкусният топъл манастирски боб. Следващият етап отне най-много време, защото трябваше да съберем информация, относно връзките на Левски с град Лясковец, която да се съгласува с различни институции, за да можем да получим одобрение за поставянето на информационна табела в близост до скривалището. С помощта на г-жа Марийка Давидова, учителка по история в гр. Лясковец, направихме проучване за всичко свързано с посещенията и делата на Левски в гр. Лясковец. След няколко месеца табелата бе дадена за одобрение, но за съжаление текстът бе заменен, по настояване на манастирската управа с друг, за да се спазят някои особености. Ние се съобразихме и в момента може да видите табелата, която изработихме с текста и дизайна, които ни бяха дадени, до мястото, където е скривалището на Апостола в манастира. Текста от нашата информационна табела, може да намерите по-надолу в тази статия. Освен това, отвън, където е отвора през, който може да се надникне в скривалището, изградихме и нещо като специална витрина. Идеята ни беше да е по-удобно надникването към това вече осветено историческо място, където някога преди много години се е криел Апостола на свободата. За съжаление, по настояване на “конкретни органи” витрината бе отстранена, тъй като “не била подходяща”. Прилагаме снимка на въпросната витрината, чиято изработка струваше малко над 900 лв., срещи и уговорки в разстояние на 2 месеца с 6 различни майстори (отново ще си спестим допълнителните коментари), докато един от тях успя да я направи. Снимката е направена преди да успеем да я почистим от пяната, с която бе прикрепена и финално да я завършим, защото както споменахме тази витрина бе отстранена и на нейно място в момента е поставено нещо друго, което ще можете да видите ако решите да посетите скривалището на Васил Левски в манастир “Св. Св. Петър и Павел” в гр. Лясковец.

Благодарим
за оказаното съдействие от страна на всички служители в манастира и специално на сестра Елисавета и на община Лясковец!

  Споделяме с вас нашето предложение за дизайна на информационната табела за скривалището на Васил Левски, с текста, който успяхме да подберем с помощта и съдействието на г-жа Давидова (силно се надяваме тази табела да намери друго подходящо място в гр. Лясковец, където да бъде поставена):

Благодарим за вниманието, бъдете здрави, единни и нека действаме заЕДНО следвайки завета на Апостола:

„Дела трябват, а не думи“

  Абонирайте се за НОВИНИТЕ на GOLOKA и станете част от бандата, за да сте в час с всички нови продукти, промоции, събития и интересни #дейни агенти на светлината. За още повече ни следете в инстаграм: @golokawear и @golokagang

 #действай #GoForIt #golokawear #golokagang #golokafest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се, за да си в час

Публикации

ГАЗАРА ЗАВИНАГИ

Хора, загубихме приятел, а българският рап загуби гениален бийтмейкър и МС, което палеше микрофоните, грамофоните и сцените – ГАЗАРА. Хип хопът никога няма да е същият. Правим тази тениска с идеална цел, [...]
Виж повече

СВЕТЪТ НА ЕДНАКВИТЕ

Светът на еднаквите е един проект, обръщащ специално внимание на децата с дислексия, които твърде често остават масово неразбрани. Основна причина затова възниква най-вече поради недостатъчната информираност по въпроса в [...]
Виж повече

Express your love for hip hop, skate and streetwear in just one GO.
#GoForIt

Абонирайте се за електронния ни бюлетин
Goloka burning wear // supported by digifox

Subscribe to our newsletter

Subscribe and get weekly emails about promotinos, hip hop news and other.

JOIN GOLOKA GANG

Sign up to our newsletter and
GET 10% off your first purchase.