MD BEDDAH X О.М.П.

За нас е огромна радост да поговорим с един добре познат титаничен артист от родната ни хип хип сцена, относно неговия отдавна чакан солов албум, житейските му приключения и още интересни предстоящи събития. Музикален талант или престъпник, това сами ще прецените.

 

GOLOKA: Познат си на феновете със своя патос, дълбоките си послания и провокативни лирики. Сигурни сме, че освен нас много хора очакваха твоя първи албум и то от много време насам. Защо или както те забави толкова?

MD BEDDAH: Идеята да направя албум дойде още преди няколко години. Тогава започнах да работя по първите няколко трака, но нямах възможността да се отдам напълно на начинанието. Аз съм такъв човек, че когато се впусна в нещо имам нуждата да му се отдам на 100% за да го докарам докрай и на нужното ниво, на което искам. Но и честно казано не съжалявам, защото ситуацията тогава беше различна и надали щях да имам капацитета да докарам нещата на толкова високо ниво, колкото заслужават. Работата по един проект от такъв мащаб е свързана, както с много усилия, така и с много средства. Аз вярвам, че всичко на този свят се синхронизира по най-правилния начин и в най-правилния момент и ако проекта се е забавил във времето, то е единствено и само за добро, за да може крайния резултат да бъде на възможно най-високо ниво.

GOLOKA: Какво те провокира да го направиш сега?

MD BEDDAH: Факторите бяха няколко, но най-вече средата и приятелите, които ме мотивираха, тъй като те най-добре познават потенциала, който държа в себе си и стойността, която мога да дам. От години се занимавам с управление на творчески проекти в различни сфери, но единствените проекти, на които не обръщах внимание бяха личните ми. С малко външна провокация успях да си дам сметка, че на този свят най-важното е това, което оставяме зад гърба си и щом ми е даден таланта, който имам, то поне от време на време трябва да го използвам за общото благо. Талантът не е някаква благословия, която си получил, а отговорност към цялото и ако не го използваш правилно, то той може да те разруши. За това реших да му дам ход и да създам проект, чиято цел е да даде максимално много на хората, до които той ще достигне.

GOLOKA: Как избра името на албума и защо?

MD BEDDAH: Избрах провокативното заглавие “Организирана музикална престъпност”, тъй като наблюдавам, че днешно време да заставаш зад истината почти граничи с нелегалното. Подзаглавието на албума е “да казваш истината днес е вандализъм”. С това заглавие всъщност искам да кажа на хората “нека във вашите очи бъдем вандали за това, че с музиката си се борим за истината, но ние никога няма да спрем да го правим, защото знаем кое е правилното”. Всъщност девизът на моя лейбъл XPRSN винаги е бил “Sound vandalism”. Има заигравка и в това отношение.

GOLOKA: Кажи ни малко повече за обложката на албума.

MD BEDDAH: Основният образ от обложката е дело на големия художник и мой приятел NASIMO. Той нарисува картината, за която позирах през 2016-та, като част от неговата монументална изложаThere is light”. Реално всеки модел от изложбата позира в две състояния – на подготовката и на възнесението. Още тогава обсъждахме, че картината на подготовката е идеална за обложка на моя проект, тъй като перфектно олицетворява настроението, което искам да предам чрез него. Доста е вандалска, същевременно доста внушителна. Реалните размери на картината са 210 х 280 см и в момента е собственост на Хале 3 във Варна, където всеки може да отиде и да я види на живо. А самия графичен дизайн по обложката на албума, както и на мърчандайза към него е дело на Marke. Много талантлив дизайнер, илюстратор и графити артист, с който работим и по други проекти.

GOLOKA: Кажи ни малко повече за парчетата от твоя пъзел, къде са записани и обработени, на кого е музиката, колко са на брой, какво послание носят.

MD BEDDAH: Всички парчета са записани и обработени в нашето студио XPRSN от Апостол Найденов – Nowallz. 8 от парчетата са продуцирани от него, 3 от Черноглед, 3 от Николай Желязков “Къкела”, 1 от 4PK. Във всички тракове споделям много от своя житейски опит, но съм се стремял да не звуча проповеднически, а напротив – повечето неща, които споделям, ги споделям преди всичко на себе си. Това са моите реализации, които е най-важно сам да усвоя, а покрай мен, който друг също разбере, това е бонус. Парчетата са много разнообразни по звучене и преминават от тежък епически boom bap, през drill и trap, стигайки до рап метъл. Смятам, че съм успял да надградя всичко, което съм правил до този момент.

GOLOKA: Има ли изпълнители, които си поканил за „съучастници“, кои са те?

MD BEDDAH: В албума има три фийчърингa – един с ПРИМ, един с Nowallz и един с 4PK. За един от траковете съм поканил гост музиканти от култовите хардкор банди Last Hope, Vendetta и Expectations, трака е пълна рап метъл сеч. Има и едно парче с NRG_D, но там по-скоро го поканих да изпее припева, поради певческите му способности, които са далеч по-забележителни от моите, за това не го броя към фийчърингите.

GOLOKA: Гледахме първия клип на парче от албума, който е доста колоритен и креативен, мислиш ли да клипираш още парчета и кои са те?

MD BEDDAH: Албумът ще излезе с няколко клипа. Не мога от сега да кажа кои с точност ще са те, но и не искам да развалям изненадата. Нека, който се интересува да следи и ще разбере.

GOLOKA: Как, къде и кога мислиш да представяш албума?

MD BEDDAH: Официалното промо ще се състои на 22.10 в клуб Mixtape 5 в София. Тогава се очертава грандиозно парти с много гост изпълнители, сред които DJ Unkle BillyГрадски легенди, LAC, Managua Slang, Fogg, 4PK, Vansan, Gerata & NRG_D, Abstakt, Wld и Busto. За бъдещи концерти все още не съм мислил, тъй като фокуса за сега е там. Ето и линк към събитието ТУК

GOLOKA: Как могат феновете да се сдобият с копие?

MD BEDDAH: За първи път ще могат да се сдобият с физическо копие на промо концерта на 22-ри, а след това на mdbeddah.com. От там също вече може да се закупят и тениските и суичърите към албума, които направихме в колаборация с Goloka. Много са яки и доста качествени, така че влезте и разгледайте.

GOLOKA: Какво би пожелал на нашите и твоите последователи?

MD BEDDAH: Бих пожелал на всички, каквото и да става, да не спират да се борят за истината в този илюзорен свят, в който живеем. В тези времена на тежка пропаганда и манипулация, България има нужда от будни и мислещи хора, които да се опълчват на статуквото, кой както може. Само така има шанса да се съхраним като народ и нация. Иначе ще се превърнем в аморфна маса, на където така или иначе сме тръгнали. Изборът е в нас.

GOLOKA: Чакаме се на 22 октмоври в софийския клуб “MIXTAPE5”, за масова избухвация, а до тогава може да преслушате краткото превю на албума на MD BEDDAH, “Организирана Музикална Престъпност”

Абонирайте се за НОВИНИТЕ на GOLOKA и станете част от бандата, за да сте в час с всички нови продукти, промоции, събития и интересни #дейни агенти на светлината. За още повече ни следете в инстаграм: @golokawear и @golokagang

 #действай #goforit #golokawear #golokagang #golokafest

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

СКОРОШНИ ПУБЛИКАЦИИ

Pin It on Pinterest

0
  0
  ВАШАТА ПОРЪЧКА
  Не сте избрали продуктОбратно към магазина
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Available Coupons
   fxglk Get 10% off Filmadelyx
   glk Get 10% off Еднократен код за 10% отстъпка
   glk10 Get 10% off
   glkab20 Get 20% off Aleksandra Bobanova
   glkan20 Get 20% off Andreaq Nankova
   glkap20 Get 20% off Alexander Petkov
   glkas20 Get 20% off Asya Shumelova
   glkbr20 Get 20% off
   glkdd20 Get 20% off Dimcho Dimov
   glkdg20 Get 20% off Dimitar Goranov
   glkdt20 Get 20% off Djuliana Toneva
   glkep20 Get 20% off Elena Petkova
   glkgs20 Get 20% off Gradimir Stoyanov
   glkjb20 Get 20% off Jorkata Brat
   glkkad20 Get 20% off Kamen Dimitrov
   glkkd20 Get 20% off Kristina Delcheva
   glkkm20 Get 20% off Kristiyan Marinov
   glkks20 Get 20% off
   glklb20 Get 20% off Lora-Maria Boycheva
   glkms20 Get 20% off Milen Stoilov
   glkod20 Get 20% off Darena Decheva
   glkpm20 Get 20% off Preslav Manolov
   glksb20 Get 20% off Stefan Bakargjiev
   glksh20 Get 20% off Seleydin Hasanov
   glkss20 Get 20% off Slavena Stefanova
   glkst20 Get 20% off Sofiya Terziiska
   glkstt20 Get 20% off Stanislav Tashkov
   glktb20 Get 20% off
   glktk20 Get 20% off Tsveta Komitska
   glkvi20 Get 20% off Vasil Iliev
   glkvv20 Get 20% off Vasil Velev
   glkya20 Get 20% off Yasen Avramov
   ilkoglk Get 10% off Ilko Iliev X Disater Arts
   krisriska Get 10% off Kris Riska
   ninio Get 10% off
   oliaglk10 Get 10% off
   pappychan Get 10% off Pappy Pafkata
   v!k!glk Get 10% off Viktoriya Tsvetanova
   Unavailable Coupons
   46frlnby Get 10% off
   aqawymyu Get 10% off
   az4niaq5 Get 10% off
   bjm5ccey Get 10% off
   c2lvp3dr Get 10% off
   cveti10 Get 10% off
   cvumbown Get 10% off
   diana10 Get 10% off
   eeznc9ds Get 10% off
   eoxyegr5 Get 10% off
   ey83slu1 Get 10% off
   fcbijqko Get 10% off
   g2ntuthn Get 10% off
   glk4life Get 20% off
   glk4lifeg Get 20% off
   hskfujn8 Get 10% off
   isleep10 Get 10% off
   llxpdjl5 Get 10% off
   maggie10 Get 10% off
   nfyzn6bg Get 10% off
   nina10 Get 10% off
   oasej072 Get 10% off
   ocjlg4je Get 10% off
   okfjxngk Get 10% off
   ozw5w90x Get 10% off
   pdkidyhp Get 10% off
   pdkijf9d Get 10% off
   pigvphmn Get 10% off
   pzjwrs1z Get 10% off
   qoriwcj9 Get 10% off
   ru4937qh Get 10% off
   ruvubn2p Get 10% off
   scztjalt Get 10% off
   sq72xcz3 Get 10% off
   szk8bhps Get 10% off
   vymqjnp0 Get 10% off
   wqmnhzen Get 10% off
   x9gefoup Get 10% off
   x9vdo48f Get 10% off
   xqamcjdq Get 10% off
   zhp2n7z9 Get 10% off