“ДА СПАСИМ ПЧЕЛИТЕ”

 

GOLOKA: Всички би трябвало да знаем колко важни за нашето съществуване са пчелите. Днес ще Ви запознаем с един млад и ентусиазиран техен застъпник. Здравей, Георги! Разкажи ни малко повече за себе си и твоята инициатива за подкрепа на пчелите.

ГЕОРГИ: Привет на всички фенове на GOLOKA! Преди всичко искам да ви благодаря за поканата. Казвам се Георги Пчелин, някои ме знаят и като ПЧЪ. Роден съм в град Добринище, който се намира в покрайнините на красивата ни Пирин планина. Ежедневната ми професия е в сферата на дигиталния маркетинг и неговата автоматизация. Работя за една американска компания. Най-якото е, че си харесвам работата и съм щастлив с нея. С тази си професия придобивам ценни знания, а както знаем знанието е сила, а това е много важно за мен. В свободното ми време обичам да прилагам всичко научено и да го комбинирам с пристрастието ми към пчелите. Така се роди и нашата фондация “Да спасим пчелите”.

GOLOKA: Разкажи ни повече за фондацията, с какво по-конкретно се ангажирате?

ГЕОРГИ: Мисията ни е да информираме колкото се може повече хора за това колко важни са пчелите за нашата екосистема. Поради тази причина учредихме фондацията „Да спасим пчелите“. Изглежда много хора не знаят, че пчелите са важна част от нашето съществуване, за това си поставихме като цел по всевъзможни начини да информираме тези хора, че пчелите са на изчезване и че е важно да ги пазим и да сме малко по-отговорни към тях и природата. Тяхното опрашване е много ценно за нас, тъй като благодарение на него се размножават растенията. Без опрашване няма да има размножаване, което ще доведе до срив в екосистемата и в хранителната верига. Ако пчелите изчезнат и ние ще изчезнем!

GOLOKA: Какво можем да направим, за да помогнем, да го превърнем в обща кауза ?

ГЕОРГИ: Като за начало е важно да създадем многобройно и силно общество, което да може да реагира в различни ситуации. Ние се наричаме “Застъпници на пчелите”. Така наричаме хората, които осъзнават важността на пчелите и поемат отговорност да разпространяват информация за това сред близки и приятели. От фондацията организираме различни по тип събития, свързани с нашата мисия – засаждания на хиляди медоносни дръвчета и растения, обучения за деца относно пчеличките, презентации и лекции, обучителни и информативни материали, филмчета и други.

Всички сме доброволци за каузата. Има много за казване, така че ако искате да научите повече или да ни помогнете, тук е мястото – www.bees4peace.com.

Ето и малко снимки от рисуването на “Стената на пчелите“, което организирахме по повод “Международния ден на пчелите”. Йеее!!

Можете да я намерите в парк “Свети Никола” в гр. София ?

Огромни благодарности за доброволния труд на артистите от Sofia Graffiti Tour и за тяхната помощ в организацията на тази инициатива!

Искрено искаме да благодарим и на посолството на Република Словения в България (Veleposlaništvo R Slovenije v R Bolgariji / Embassy of Slovenia in Bulgaria) за подкрепата!

GOLOKA: Знаем и за едно друго твое занимание – музиката. Кога се открихте с нея и какво ти носи тя?

ГЕОРГИ: С музиката сме се открили още на 6-7 годишна възраст, като първите ми спомени са как баща ми ме учи да свиря на йоника (синтезатор). Спомням си и уолкмена и касетките на Deep Purple и Rainbow, които слушах по цял ден и после се опитвах да свиря песните им. Повече от 20 години вече живея в музика. В гимназиалните години с приятели създадохме и метъл банда. Учех в Банско, така че там беше и бандата. Свирили сме по фестивали и разни събития. По едно време и на барабани свирех. В студентските години обаче нещо се случи и превъртях играта – реших да правя рап. Като се замисля има 8-9 години откакто пиша рими под формата на рап, но нямам десетки албуми зад гърба си. Сигурно нямам и 10 записани песни…но пък написаните са стотици. Като ми се занимаваше нямах пари да записвам, сега пък нямам време. Музиката е част от личността ми и винаги ме пренася в едни други светове.

GOLOKA: Какво е мнението ти за БГ рапа?

ГЕОРГИ: За мен БГ рапът винаги е бил първо културапосле музика. Колкото повече време се минава, толкова повече осъзнавам, че за да има каквато и да е култура, трябва да има и акъл. Ще цитирам Sensei – да правиш култура ти трябва първо възпитание. Иначе през годините е означавал различни неща – когато го открих като жанр направо ми избухна главата от кеф. Започнах да се питам “Как до сега не съм чул тези гениални думи, песни, инструментали, послания” и т.н. В един момент от живота ми рапа ми беше най-добър приятел, но като че ли последните година-две се отдалечихме. Като култура – малко сме, но сме силни. Като музика за слушане – мед за ушите. Иначе и аз все още записвам песни, макар и по-рядко.

GOLOKA: Какво мислиш за GOLOKA?

ГЕОРГИ: Нямам търпение да пуснете някаква дреха с пчела или с някакво послание за пчела! Купувам! Иначе 100% някой ден ще казваме за бранда “Е т’ва е класика”. Но GOLOKA не е само марка дрехи, а и общност! Имам един уникален спомен от първия в историята GOLOKA FEST – Герата ме покани да открия феста с една песен на връх рождения ми ден – брутално чувство. Уникален и незабравим момент! GOLOKA е обединение и единство.

GOLOKA: Кои са принципите, които те водят в живота, знаем че си доста активен и що се отнася до граждански инициативи, интересуваш се от политика и се бориш за справедливост. Разкажи ни малко и за тази ти роля в обществото.

ГЕОРГИ: Справедливост, истина, желание за успех и единство с природата. Когато осъзнаем, че човекът изобщо не е най-висшето същество на Земята, тогава може би ще можем да говорим за истинско обединение между хора, независимо от раса, пол или цвят. Започвам с това, тъй като гражданската ми позиция е свързана с желанието ми за обединение на народа срещу изгнила и неработеща система, каквато е сегашната. Повече от 10 години съм активист и се боря за т.нар. справедливост, но за жалост голяма част от българите са се предали или примирили със статуквото и е трудно да се стигне до успех. Научил съм няколко важни урока през годините и те са – гласувайте на избори, отстоявайте гражданската си позиция и ако не сте доволни от нещо – излезте на протест, имате това право. Прочетете Конституцията на Република България и ще осъзнаете реално колко много се погазват правата ни. За да сме добре всички е нужно да мислим и за ближния, а не само за себе си. Обединение се случва без егоизъм!

Фондация „Да спасим пчелите“: WebsiteYoutube / Facebook

Георги Пчелин / Пчъ: Facebook / Youtube 

  Абонирайте се за НОВИНИТЕ на GOLOKA и станете част от бандата, за да сте в час с всички нови продукти, промоции, събития и интересни #дейни агенти на светлината. За още повече ни следете в инстаграм: @golokawear и @golokagang

 #действай #goforit #golokawear #golokagang #golokafest

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

СКОРОШНИ ПУБЛИКАЦИИ

Pin It on Pinterest

0
  0
  ВАШАТА ПОРЪЧКА
  Не сте избрали продуктОбратно към магазина
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Available Coupons
   fxglk Get 10% off Filmadelyx
   glk Get 10% off Еднократен код за 10% отстъпка
   glk10 Get 10% off
   glkab20 Get 20% off Aleksandra Bobanova
   glkan20 Get 20% off Andreaq Nankova
   glkap20 Get 20% off Alexander Petkov
   glkas20 Get 20% off Asya Shumelova
   glkbr20 Get 20% off
   glkdd20 Get 20% off Dimcho Dimov
   glkdg20 Get 20% off Dimitar Goranov
   glkdt20 Get 20% off Djuliana Toneva
   glkep20 Get 20% off Elena Petkova
   glkgs20 Get 20% off Gradimir Stoyanov
   glkjb20 Get 20% off Jorkata Brat
   glkkad20 Get 20% off Kamen Dimitrov
   glkkd20 Get 20% off Kristina Delcheva
   glkkm20 Get 20% off Kristiyan Marinov
   glkks20 Get 20% off
   glklb20 Get 20% off Lora-Maria Boycheva
   glkms20 Get 20% off Milen Stoilov
   glkod20 Get 20% off Darena Decheva
   glkpm20 Get 20% off Preslav Manolov
   glksb20 Get 20% off Stefan Bakargjiev
   glksh20 Get 20% off Seleydin Hasanov
   glkss20 Get 20% off Slavena Stefanova
   glkst20 Get 20% off Sofiya Terziiska
   glkstt20 Get 20% off Stanislav Tashkov
   glktb20 Get 20% off
   glktk20 Get 20% off Tsveta Komitska
   glkvi20 Get 20% off Vasil Iliev
   glkvv20 Get 20% off Vasil Velev
   glkya20 Get 20% off Yasen Avramov
   ilkoglk Get 10% off Ilko Iliev X Disater Arts
   krisriska Get 10% off Kris Riska
   ninio Get 10% off
   oliaglk10 Get 10% off
   pappychan Get 10% off Pappy Pafkata
   v!k!glk Get 10% off Viktoriya Tsvetanova
   Unavailable Coupons
   46frlnby Get 10% off
   aqawymyu Get 10% off
   az4niaq5 Get 10% off
   bjm5ccey Get 10% off
   c2lvp3dr Get 10% off
   cveti10 Get 10% off
   cvumbown Get 10% off
   diana10 Get 10% off
   eeznc9ds Get 10% off
   eoxyegr5 Get 10% off
   ey83slu1 Get 10% off
   fcbijqko Get 10% off
   g2ntuthn Get 10% off
   glk4life Get 20% off
   glk4lifeg Get 20% off
   hskfujn8 Get 10% off
   isleep10 Get 10% off
   llxpdjl5 Get 10% off
   maggie10 Get 10% off
   nfyzn6bg Get 10% off
   nina10 Get 10% off
   oasej072 Get 10% off
   ocjlg4je Get 10% off
   okfjxngk Get 10% off
   ozw5w90x Get 10% off
   pdkidyhp Get 10% off
   pdkijf9d Get 10% off
   pigvphmn Get 10% off
   pzjwrs1z Get 10% off
   qoriwcj9 Get 10% off
   ru4937qh Get 10% off
   ruvubn2p Get 10% off
   scztjalt Get 10% off
   sq72xcz3 Get 10% off
   szk8bhps Get 10% off
   vymqjnp0 Get 10% off
   wqmnhzen Get 10% off
   x9gefoup Get 10% off
   x9vdo48f Get 10% off
   xqamcjdq Get 10% off
   zhp2n7z9 Get 10% off